Shipping Container Business Complex Goes up in London

Shipping Container Business Complex Goes up in London

ext

Pop Brixton is a local business campus, which will soon open its doors in London, UK. It will house independent start-ups and small businesses from the area and the project managers estimate that it will create about 200 jobs by supporting around 80 local entrepreneurs, as well as create 12 apprenticeships being paid by the London Living Wage. The complex will be set up as a temporary shipping container village.

Pop Brixton will be built using 50 recycled containers, and it was designed by Carl Turner Architects. Shipping containers will be the main building blocks and will yield all the necessary business units, as well as a farm garden and a greenhouse area, along with exhibition space for local artists, workshop space and an event room with seating for more than 200 people. The event space will be constructed by stacking shipping containers three high, and removing their floors and ceilings to create an open and spacious venue. These spaces will be available for rent or for free to local people, artists and organizations.

event

Businesses renting space at Pop Brixton will consist mainly of independent start-ups. They will be chosen based on their area of business as well as on the benefits they bring to the local community. The village is considered temporary since it is occupying a lot that is slated for redevelopment by the city council later this year. The good thing about using shipping containers to build it is that it can be relocated much more easily than another type of structure would.

Judging from the renders and construction photos, the shipping containers used were left in more or less their original state, which does offset the carbon footprint of this type of construction. The village is set to open on May 29.

Israel Gets a Shipping Container Student Village

comples

A brand new student village recently opened its doors in the town of Sderot in Israel. What sets it apart from other such villages is the fact that it was built entirely out of used shipping containers. All the work was also done by the students themselves, many with no prior construction experience, under the watchful eye of Ayalim, Israel’s largest youth organization.

Construction started in June 2014 and by early December 2014, the units were ready for habitation. The village was built using 36 recycled shipping containers, which yielded 150 apartment units. The construction was done by 1000 students and pre-army volunteers, who picked up valuable construction skills as they worked. About 300 of these will stay in the village and attend the nearby Sapir Academic College. The units are made available to them for a subsidized rent, so long as they perform 500 hours of community service in Sderot annually.

closeup

constuction

living

The shipping container village is comprised of three separate structures, each rising three stories. The shipping containers used to build them were pretty much left in their original state, at least from the outside, and stacked one atop another much like they would be on a ship while still transporting goods.

On the inside, little suggests the units are made out of shipping containers. The walls were covered in drywall and painted white to give the sense of spaciousness. The units were also fitted with large windows that let in plenty of natural daylight and offer good ventilation. The apartments are comfortably furnished, and contain a fully functional kitchen, living area, bedroom and bathroom.

The main aim of this project was to get young people to stay in the village even after they finish their studies. Apparently the biggest obstacle for people settling and studying in this region of the country is lack of affordable housing, which is what the Ayalim is trying to remedy through this project. It is certainly nice to see large scale cargotecture projects like this start to crop up all over the world and hopefully there will be many more.

plans

Modular Home Additions in rustic style

Modular Home Additions in rustic style

To bring modular home additions to great outdoors, Danish studio Onen and Swedish company Add-A-Room have put their heads together to bring rustic cottage style and additional living space. The One+ house is a compact house design based on the principle of Legos – just add pieces to build on the structure. Each cottage-chic module measures 15m2, and is prefabricated using local Swedish materials in an eco-sustainable, future-forward design. Need more room? No problem! Just add another module to double your space. Ideal as a small guest house, studio/office, a pool house plan or a book nook, connected to the rest of the space yet separate, this mini cabin also comes with a mini pricetag – just $35,000. For more information visit Onen and Add-A-Room
via Digs Digs

rustic-cottage-style-modular-home-additions-1.jpg

rustic-cottage-style-modular-home-additions-2.jpg

 

rustic-cottage-style-modular-home-additions-3.jpg

rustic-cottage-style-modular-home-additions-4.jpg

rustic-cottage-style-modular-home-additions-5.jpg

rustic-cottage-style-modular-home-additions-6.jpg

rustic-cottage-style-modular-home-additions-7.jpg

rustic-cottage-style-modular-home-additions-8.jpg

rustic-cottage-style-modular-home-additions-9.jpg

WHITNEY STUDIO por LOT-EK

WHITNEY STUDIO por LOT-EK

El pasado año el estudio de arquitectura LOT-EK recibió el encargo de proyectar un nuevo espacio de arte dentro del Whitney Museum of American Art. El Whitney Studio se diseño como un espacio versátil que podía ser usado como espacio para exposiciones temporales, zona para pequeñas conferencias o aula de charlas y clases sobre arte, para adultos, jovenes o familias.

Conocido como el Whitney Studio, la instalación permanecerá allí hasta que el museo se traslade a su nueva sede en el distrito Meatpacking de Manhattan en 2015. El diseño es singular – un espacio de 600 metros cuadrados, compuesto por seis contenedores pintados de negro que forman un espacio de estudio de 17 metros de altura y se aloja en la zona de entresuelo del museo.

El proyecto se compone de 6 contenedores de acero apilados en dos niveles para formar un cubo conciso y minimalista. La estructura se ubica en el lado sur del puente de entrada, complementando y contrastando con el interior de hormigón del museo. El volumen se corta en dos planos diagonales que crean una perforación continua – y una ruptura visual – que se extiende a lo largo de los lados hasta el techo, creando un gran tragaluz. El diseño de las ventanas permiten a los visitantes observar las actividades que se realizan en el interior. El interior de la galería es un espacio abierto, de doble altura, que incluye un altillo triangular para la producción y exhibición de obras de arte.

Los seis contenedores se modificaron, reforzaron y pintaron en una fábrica de Nueva Jersey, posteriormente los módulos se trasladaron al Whitney Museum, donde se ensamblaron cuidadosamente formando este cubo del arte.

Señala encima de la imagen para verla más grande - Vista antes de su montaje en el museo. Whitney Studio por Lot-Ek. Fotografía © Danny Bright.Señala encima de la imagen para verla más grande - Conexión con el museo. Whitney Studio por Lot-Ek. Fotografía © Danny Bright.Señala encima de la imagen para verla más grande - Emplazamiento en el Whitney Museum. Whitney Studio por Lot-Ek. Fotografía © Danny Bright. Señala encima de la imagen para verla más grande - Detalle del exterior. Whitney Studio por Lot-Ek. Fotografía © Danny Bright. Señala encima de la imagen para verla más grande - Vista del Interior. Whitney Studio por Lot-Ek. Fotografía © Danny Bright.Señala encima de la imagen para verla más grande - Vista del Interior, detalle.  Whitney Studio por Lot-Ek. Fotografía © Danny Bright.Señala encima de la imagen para verla más grande - Plano de situación. Whitney Studio por Lot-Ek.Señala encima de la imagen para verla más grande - Plano de planta baja. Whitney Studio por Lot-Ek.Señala encima de la imagen para verla más grande - Plano de planta primera. Whitney Studio por Lot-Ek. Señala encima de la imagen para verla más grande - Plano planta de cubierta. Whitney Studio por Lot-Ek.Señala encima de la imagen para verla más grande - Sección. Whitney Studio por Lot-Ek.Señala encima de la imagen para verla más grande - Emplazamiento en el Whitney Museum. Whitney Studio por Lot-Ek. Fotografía © Danny Bright.

Ecolofts en la Ruta del Vino de Baja California

Hotel Endémico: ‘ecolofts’ en la Ruta del Vino de Baja California, diseño de Gracia Studio.

Endémico Resguardo Silvestre es un singular hotel boutique formado por veinte cabañas en forma de cubos casi flotantes en el Valle de Guadalupe (Baja California). Ecolofts los llama Gracia Studio, la firma responsable del diseño, pues su impacto medioambiental es mínimo. También podríamos llamarlo camping deluxe ya que aúna confort, diseño y naturaleza en la colina sobre la que se asienta.

El hotel, gestionado por el grupo Habita, forma parte de Encuentro Guadalupe, un complejo empresarial destinado a aprovechar el atractivo turístico de los viñedos de esta idílica península. Está situado en el kilómetro 75 de la llamada Ruta del Vino, y lo forman una bodega, los viñedos, un restaurante, una zona de eventos y el hotel.

El eco-hotel está ubicado en lo alto de una de las colinas rocosas del Valle de Guadalupe, ocupando una extensión de 99 hectáreas y con espectaculares vistas al valle y los viñedos. De hecho, todos los lofts cuentan con una pequeña terraza, con chimenea incluida, para que los huéspedes puedan disfrutar del paisaje.

Una de las premisas del proyecto Encuentro Guadalupe es que sus actividades respeten la naturaleza lo máximo posible. Para cumplir con este requisito, el estudio capitaneado por Jorge Gracia y con sede en San Diego, ha diseñado las cabañas de modo que interfieran lo menos posible con el terreno. Para ello, ha optado por una estructura de acero que eleva la vivienda para que no toque el suelo.

La estructura, en forma de cubo y de 20 metros cuadrados de superficie cada una, ha sido recubierta con acero corten, un tipo de acero que protege el material de la corrosión atmosférica y cuya oxidación natural se mimetiza con los colores del entorno.

El acceso a los eco-lofts se realiza a través de la terraza. El cubo está cerrado al exterior excepto por un ventanal de uno de los laterales y una ventana en el otro.

El hotel cuenta con una piscina para los huéspedes en la misma colina.

Si bien el diseño del mobiliario de las terrazas es más rustico, acorde con el paisaje, el interiorismo de los lofts sigue una línea más minimalista y moderna con algún toque vintage como los ventiladores  de mesa y los teléfonos.

Cada habitación dispone de dos espacios: la zona principal destinada al dormitorio y el cuarto de baño.

Blanco y negro son los colores elegidos para el interior. Ambos se combinan, si bien en algunas predomina el blanco y en otras al contrario.

Fotografías: Luis García