Container Studio by MB Architecture

Container Studio by MB Architecture

New York studio  MB Architecture have completed an art studio in the woods made of two steel shipping containers in Amagansett, New York.

Called Container Studio, the structure features two containers positioned next to each other on a foundation wall, within which a basement has been created.

The height of the space was increased by cutting away most of the floor of the containers, connecting them with the basement space beneath.

Glass façades seal the containers at either end.

The client needed an art studio close to her house (which we renovated in 2008).

By cutting 75% of the floor of the containers, we were able to move the painting studio to a lower level via a wide staircase and take advantage of a high ceiling.

The staircase itself acts as a transitional space for viewing art work.

The upper floor provides a more intimate work area and a sitting area.

The containers were painted dark charcoal to maintain continuity with the original house and to recede in the shadows of a dense wooded site.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s