Container Studio by MB Architecture

Container Studio by MB Architecture

New York studio  MB Architecture have completed an art studio in the woods made of two steel shipping containers in Amagansett, New York.

Called Container Studio, the structure features two containers positioned next to each other on a foundation wall, within which a basement has been created.

The height of the space was increased by cutting away most of the floor of the containers, connecting them with the basement space beneath.

Glass façades seal the containers at either end.

The client needed an art studio close to her house (which we renovated in 2008).

By cutting 75% of the floor of the containers, we were able to move the painting studio to a lower level via a wide staircase and take advantage of a high ceiling.

The staircase itself acts as a transitional space for viewing art work.

The upper floor provides a more intimate work area and a sitting area.

The containers were painted dark charcoal to maintain continuity with the original house and to recede in the shadows of a dense wooded site.

Anuncios

Container Show Room

New Zealand on Screen Uses Recycled Shipping Containers & Caravans to Show Off Kiwi Films

by  Bridgette Meinhold 

New zealand on Screen is a new project to showcase Kiwi film, TV and music videos right on shipping containers! The organization wanted to engage visitors using dynamic facilities that could enliven quiet spaces around the country, so with help from New Zealand based Stroybox, they retrofitted the containers and a caravan and turned them into interactive media rooms. Through October 23rd, New Zealand on Screen will show iconic Kiwi films, TV and music videos both inside and on the surface of the converted containers in Auckland and Wellington. A traveling caravan mini-cinema will tour around the country to small towns that don’t normally get to take part in film festivals.

Brightly painted and decorated with classic film moments, the two sets of converted shipping container  lounges sit on wharfs in Aukland and Wellington. Inside, visitors can learn about and watch classic films and TV or play around with a state-of-the-art interactive video wall. There’s also a ‘Scene Stealer’, an iPad app where visitors can take a photo of themselves, be inserted in a classic NZ film or TV scene, and then share the image via email, facebook and twitter. Outside, giant QR codes let passersby learn more about what’s going on inside these exciting containers.

A retrofitted caravan is making its way around the South Island visiting 18 towns and holding screenings. This pop up cinema is an effective way to bring the festival to towns that rarely get to be involved in film and TV culture. Recycled materials and vintage decor were used to decorate both the lounges on the North Island and the traveling caravan. Classic film memorabilia on loan from the New Zealand Film Commission engages the visitors and adds to the nostalgia. Paul Ward, content curator of the New Zealand on Screen project tells us, “It’s about creating intersections of offline and online environments to give the content more currency without having to build a museum or movie theatre.”

Container City / Ciudad de Containers

Por José Tomás Franco

La idea es potenciar su versatilidad y eficiencia para construir  en base a una unidad de container como módulo. Esta flexibilidad permite adaptarse como solución a diferentes programas y funciones, que incluso van más allá de un sólo edificio.

Sus unidades son optimizadas para responder de mejor manera a las condiciones climáticas, requerimientos de iluminación, calefacción, control de humedad, etc. Están pensadas para ser desplegadas y montadas en todas partes en el mundo, hasta en las condiciones más remotas.

De unidades a ciudades Pero la empresa se ha expandido a crear ciudades casi completas, en operaciones urbanas en las que construyen un gigante set para el entrenamiento militar estadounidense (Operaciones Militares en Terrenos Urbanos – MOUT). Al contrario del módulo inicial que ellos desarrollan, estas no son habitables y solo recrean una ciudad en medio del desierto que luego será desmontada.

Más allá de que este uso pueda ser cuestionable, lo interesante es que el gran esfuerzo de montar la ciudad podría tener un uso prolongado al ser reutilizado una vez que finalicen su función inicial; o replicar este modelo para dar solución a problemas de vivienda, de manera temporal o incluso permanente.

Container Office / Oficina Sugoroku

Oficina Sugoroku

Por José Tomás Franco

Arquitectos: Daiken-Met Architects, Nawakenji-m Ubicación: Gifu, Japón Superficie: 111 m2 Fecha: 2011 Fotografías: Shinkenchiku-sha

La oficina japonesa Daiken-Met Architects ha construido recientemente la oficina Sugoroku, su estudio de arquitectura en Gifu, Japón. Un marco móvil, compatible con contenedores apilados, conforma las áreas de trabajo y los espacios habitables en la planta superior.

Este “edificio” representa un modelo de estructura temporal que no requiere de fundaciones por debajo del nivel de la calle. La rejilla de acero estructural puede ser fácilmente montada y sirve para reducir las cargas en las caparazones de los contenedores, por el peso del mobiliario y de los usuarios.

El terreno es arrendado y al finalizar el contrato de arriendo, la estructura puede ser desmontada y reconstruida en otro lugar. Los sistemas de almacenamiento se construyeron con madera contrachapada reutilizada o bandas de embalaje recicladas de otros edificios en construcción.